SPIEGELINGEN – bestellen

De Map kan je zo bestellen: 

  • Mail ons op info@fpds.be met

Je naam, familienaam, adres, telefoonnummer en aantal exemplaren.

  • Stort dan het bedrag (150 euro per exemplaar – + 7 euro verzendkosten als je ze thuis wilt aangeleverd krijgen)

 

op rekeningnummer IBAN: BE48 0015 4049 8527 Van Fonds Patrick De Spiegelaere vzw.

Afhalen kan op het gemeentehuis van Maldegem (vraag naar Piet De Meester) tot 27 oktoberr  of in Lokeren (mail info@fpds.be).

Verzekerd verzonden naar jou thuis: voeg 7 euro toe aan het bedrag.

Eens betaald bevestigen we je intekening.

Wat is Spiegelingen? 

Een editie en tentoonstelling van 24 werken van 7 topfotografen: Walter De Mulder, Koen Broos, Filip Claus, Sammy Baloji, Dieter Telemans en Pauline Niks spiegelen elk twee eigen werken met beelden van Patrick.

Uitgegeven in kunstdruk op A3 formaat

In de bijzondere houten map vind je ook het essay Ik heb nog een beeld in je hoofd over beeldvorming door Gerry De Mol en een DVD met de documentaire Onder Fotografen van Walter De Mulder over Patrick de Spiegelaere

links © Walter De Mulder, rechts © Patrick De Spiegelaere

MEER OVER SPIEGELINGEN

Bestaat uit twee ((2)) luiken.

DE MAP/HET ESSAY/DE DVD

Voor SPIEGELINGEN spiegelen zes fotografen elk twee foto’s van Patrick De Spiegelaere met werk van henzelf. De fotografen werden zorgvuldig uitgekozen omwille van een inhoudelijke of persoonlijke band  met Patrick De Spiegelaere of zijn werk.

In de houten map  vindt u twaalf mappen met telkens hoogwaardige kunstafdrukken van die confrontaties van beelden. Het formaat is A3. In totaal gaat het om 24 beelden in 12 paren.

In hetzelfde pakket publiceert het FPDS een essay van Gerry De Mol – voorzitter van het FPDS –  over wederzijdse beeldvorming. Hoe zien we elkaar? Wat zien we? En willen we het wel zien? Hij vertrekt daarbij vanuit enkele beelden van Patrick De Spiegelaere, de werking van het FPDS en verrassende invalshoeken uit de literatuur, de fotografietheorie, filosofie en de werkelijkheid die we menen te moeten zien.

Tenslotte bevat de map een DVD van een tijdsdocument: Walter De Mulder interviewde Patrick De Spiegelaere in 1994 en 2004 en maakte daarvan een pakkende montage. Patrick praat over fotografie, het leven als kleine zelfstandige persfotograaf en de stap naar de digitale fotografie.

De map wordt in 250 exemplaren gedrukt.

Deze map is EXCLUSIEF te koop bij het FONDS PARICK DE SPIEGELAERE en uitgezochte plaatsen.

 

DE TENTOONSTELLING

Van 7 tot 29 oktober vindt in de geboortegemeente Maldegem van Patrick De Spiegelaere een hommageparcorus plaats van enkele eerder gemaakte tentoonstellingen met het werk van Patrick en een nieuwe tentoonstelling met en gebaseerd op de 24 werken die in de map worden aangeboden.

De tentoonstelling gaat in première in Maldegem maar kan daarna ook reizen.

Meer over Expor Patrick De Spiegelaere in Maldegem

ONZE PARTNERS:

 

vredeseilanden-logo delaware logo logo2_gemeente-maldegem

 

 

 

ALLE EVENTUELE WINSTEN VAN DEZE ACTIE GAAN NAAR vzw VREDESEILANDEN