Publicaties

Spiegelingen
Patrick De Spiegelaere

Een editie en tentoonstelling van 24 werken van 7 topfotografen: Walter De Mulder, Koen Broos, Filip Claus, Sammy Baloji, Dieter Telemans en Pauline Niks spiegelen elk twee eigen werken met beelden van Patrick.

Uitgegeven in kunstdruk op A3 formaat

In de bijzondere houten map (45 x 35 cm) vind je ook het essay Ik heb nog een beeld in je hoofd over beeldvorming door Gerry De Mol en een DVD met de documentaire Onder Fotografen van Walter De Mulder over Patrick de Spiegelaere

links © Walter De Mulder, rechts © Patrick De Spiegelaere

Patrick De Spiegelaere
De Onvoltooide

Het Fonds was betrokken bij het boek en de tentoonstelling begin 2008 in het fotomuseum van Antwerpen. Fondsbestuurder Piet Piryns stelde samen.

Patrick De SpiegelaereHet boek – met een overzicht van Patricks werk – kan hier besteld worden!

 

———————————————————————————————

De Houdbaarheid van Duurzaamheid

De houdbaarheid van duurzaamheidEen boek waarin door fotografen en schrijvers uit diverse hoeken gepeild wordt naar wat duurzaamheid voor ons zal en kan betekenen. Samengesteld voor Gerry De Mol, mede geschreven door Peter Tom Jones, Walter van den Broeck, Benno Barnard en Marc Van Den Bossche. De fotografen zijn Joke Floréal, Reinout van den Bergh, Koen Broos, Filip Claus, Bart van der Moeren, Patrick De Spiegelaere en Tim Dirven. Uitgegeven door de Strategische Projectorganisatie Kempen , verdeeld door EPO.

 

———————————————————————————————

Het Draagbare Paradijs

Het laatste boekproject van Patrick met Gerry De Mol. Een boek over zingen in de lage landen, met stemmen uit verre landen. Over wat het is thuis te zijn en toch niet thuis.

Het draagbare paradijsGerry De Mol tekende de verhalen op in de huiskamers van de dames.. Zo maken de stemmen van de zangeressen op de cd bij dit boek, samen met de portretfoto’s van Patrick De Spiegelaere, de verhalen af.

Bestellen kan hier